Поетичний калейдоскоп: “Олена Теліга – берегиня українського духу”

25 липня працівники бібліотеки-філії №2 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради в рамках проєкту #Бібліотека_в_дії підготували і провели поетичний калейдоскоп: “Олена Теліга – берегиня українського духу”.

Бібліотекарі розповіли про життєвий і творчий шлях Олени Теліги, про поетичні та прозові твори талановитої письменниці та активної громадської діячки. 

Олена Теліга була розстріляна фашистами в лютому 1942 року в Бабиному Яру. Вона свідомо обрала шлях самопожертви. Олена Теліга сказала: «Коли мене заарештують і я загину, то знайте, що сповнила свій обов’язок до кінця, і скажіть про це іншим». 

«Сповнила свій обов’язок до кінця». Слова відповідальні, свідомі, слова-переконання патріотки-націоналістки, яка воліла померти, ніж програти свій особистий бій за Україну.

І в павутинні перехресних барв
Я палко мрію до самого рання,
Щоб Бог зіслав мені найбільший дар:
Гарячу смерть – не зимне умирання.

Це поезія високої ідейної напруги, «настояної» на гострому усвідомленні появи в її долі такої миті остаточного вибору, яку не можна не відчути, яку не можна оминути. Інакше буде втрачена будь-яка доцільність життя.

Користувачі переглядали книги з творами Олени Теліги, читали її вірші.
Запрошуємо всіх до бібліотеки для більш детального ознайомлення з творчістю Олени Теліги.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top