Книжкова виставка“Китай – країна унікальних можливостей та дивовижної культури”

В 2017 році Україна і Китай відзначили 25 років встановлення дипломатичних відносин і вийшли на новий, стратегічний рівень взаємодії, який передбачає реалізацію спільних проектів.
Китай був і залишається нашим стратегічним партнером і стратегічним пріоритетом. І сьогодні перед нами відкриваються нові можливості для поглиблення співпраці та перезавантаження реалізації спільних проектів та ініціатив.
2019 рік оголошено роком Китаю в Україні.

Культурно-гуманітарна сфера посідає одне з чільних напрямів співпраці між Україною та Китайською Народною Республікою. Українсько-китайська культурно-гуманітарна співпраця спрямована на реалізацію мистецьких проектів, інформативно-просвітницьких акцій та інших форм обмінів між Україною і Китаєм. Співпраця в гуманітарній сфері також є одним із пріоритетних напрямів двосторонніх відносин.

1.04.2019 р. о 13.00 в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбулася презентація книжкової виставки “Китай – країна унікальних можливостей та дивовижної культури.”

Бібліотекар читального залу Світлана Балабан відразу привернула увагу присутніх до яскравої, кольорової виставки. Вона коротко коментувала матеріали, представлені на виставці, наводила багато цікавих фактів та ілюстрацій, спростовувала деякі поширені міфи про Китай.
Логічним доповненням до виставки було відео “Відкриваймо Китай разом” . Присутні, добре обізнані з Культурою Китаю, деякі мали змогу подорожувати по країні, охоче вступали в діалог.

Матеріали виставки систематизовані за такими розділами:

КНР: політико-економічні аспекти;
Великий народ – багатий менталітет;
Грані китайської філософії та розмаїтої культури;
Туристичні принади.
Особливо наших користувачів зацікавили такі публікації з періодики:

Ворожбит О. Любов із розрахунком: навіщо Китай інвестує в Центрально – Східну Європу/ О. Ворожбит// Український тиждень. – 2019. – №9. – С. 36-37.
Прокопчук С. Піднебесна: на шляху до інноваційної держави-лідера /С. Прокопчук// Урядовий кур’єр. – 2018. – 18 жовт. – С.6-7.
Чжан Дун’ян Тенденції розвитку і перспективи торговельно – економічного співробітництва між Китаєм та Україною / Д. Чжан// Економіка України. – 2018. – №6. – С. 3-13.
Виставка буде демонструватися і оновлюватися в читальному залі протягом року.

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар читального залу С. Балабан.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top