Книжкова виставка “УПА – мовою сердець і документів”

Український народ протягом своєї багатовікової історії зазнав багато втрат – знищувалася значна  частина населення – роки віддаляють нас від цих подій. Забувати про них ми не маємо права, про це повинна знати наша молодь. Ми мали в минулому, маємо і сьогодні героїв, які гинуть за цілісність українських земель. Вони – наші янголи-охоронці, наші – жертовні діти України.

15 жовтня о 12.00 год в бібліотеці-філії №10 села Вовчинець (вул.Вовчинецька 35) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради була підготовлена книжкова виставка на тему “УПА – мовою сердець і документів”, що висвітлює одну з найскладніших і найсуперечливіших сторінок минулого нашої країни.

Українська Повстанська Армія, яка чинила тривалий опір тоталітальному режиму – це одна із тих сторінок історії України, яка й досі потребує неупередженого тлумачення науковцями. Як була створена УПА, яку мету і завдання перед собою ставила, яку роль відігравала у часи Другої світової війни, якою була боротьба із гітлерівською окупацією та протистояння з НКВС, тощо.

На виставці представлені численні видання у яких впливові науковці, журналісти, громадські діячі та дисиденти на глибокому аналізі історичних подій, на численних архівних документах та спогадах учасників національно-визвольної боротьби українського народу відтворюють захопливу і трагічну сторінку історії визвольних змагань за незалежність нашої Батьківщини, який вистояв і переміг у двобої з окупантами, що з різних боків атакували нашу Батьківщину.

Особливе місце посідають книжки багатотомного видання, що мають свої назви і присвячені окремим темам та діям УПА за весь період її діяльності. Видання “Літопис УПА” базується на архівних документах і матеріалах, що бережені в українських і іноземних архівах.

Відповідальна за організацію та проведення – Мигович У.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top