Книжкова виставка «Хто за свободу вийшов проти смерті, тому немає смерті на землі»

До 75-ї річниці створення Української Повстанської Армії в бібліотеці-філії №1 (вул.Вовчинецька,206)Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міськвиконкому, у читальному залі бібліотеки з 12 -16 жовтня 2017 р. функціонувала книжкова виставка «Хто за свободу вийшов проти смерті, тому немає смерті на землі».

Українська Повстанська Армія, яка чинила тривалий опір тоталітарному режиму – це одна із тих сторінок історії України, яка героїчно й жертовно боролася за соборну Україну.

Представлені на виставці видання у розділі «УПА – тернистими шляхами до омріяної України» розповідають про становлення та розвиток національно-визвольного руху, життя та діяльність національних героїв, висвітлюють маловідомі сторінки героїчної боротьби українських повстанців.

Особливе місце на виставці посідають книжки багатотомного видання «Літопис Української Повстанської Армії», що мають свої назви і присвячені окремим темам та діям УПА за весь період її діяльності. Це видання базується на архівних документах і матеріалах, що збережені в українських та іноземних архівах.
Користувачі нашої бібліотеки познайомилися з виданнями і на підставі документальних джерел зрозуміли природу і сутність визвольного руху УПА.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top