Книжковий мікс “Смаколики для книжкових гурманів”

  Літо – чудовий період, щоб нарешті насолодитися читанням книг, на які раніше не вистачало часу, а, може, і настрою.

    15 червня  2023 року  з 13:00 до 15:00  у дворі, при бібліотечній  території Абонементу  центральної міської бібліотеки  (Бібліотека на Короля)  Департаменту культури Івано-Франківської міської ради в рамках літнього проєкту “Бібліотека в дворах”, з метою залучення мешканців міста до  бібліотеки та читання української книги, провели книжковий мікс “Смаколики для книжкових гурманів”. 

Бібліотекарки, залучаючи перехожих вулицею до книжкової викладки і розповідаючи їм  про цікаві українські книги,  намагалися привернути увагу, викликати емоційну реакцію, бажання взяти книгу в руки. Адже основна мета літнього проекту “Бібліотека в дворах” – підтимка читання, поширення серед громадськості позитивної думки про бібліотеку.  І дуже приємно було чути чудові відгуки про нашу книгозбірню, як від постійних користувачів, так і просто від  мешканців мікрорайону.  Зупинялись біля книжкової викладки і ВПО, які  проживають в нашому місті. Вони дуже схвально відзначили таку несподівану для них чудову ініціативу бібліотеки. У рамках заходу,  учасники спілкувались між собою і слухали  поради для книжкового літа від бібліотекарів, які  пропонували  книги від сучасних українських  авторів, а також чимало дійсно потужних бестселерів від світових авторів українською.  А ще… збірки малої прози, бо оповідання дуже зручно читати влітку.

Це короткі історії, тож вони не вимагають багато часу, проте ефект задоволення забезпечують стовідсотковий. Ці збірки не є новими,  проте кожна із них належить до категорії книжок, які дуже легко читаються, а також і  друзям та знайомим без краплі сумніву хочеться їх порадити.  Тут можна було ознайомитися з цікавими книгами різної тематики на любий читацький смак, або просто поспілкуватися з бібліотекарями, які  розповідали про літні історії — які вже читали, або які  прагнули ще прочитати цього літа. Романтичні стосунки, захопливі пригоди і феєрверк почуттів – ось те, чого очікуєш від літнього чтива. І книжки у  добірці  цілком відповідали цим потребам. Зарубіжні бестселери у поєднані з цікавинками української прози утворили чудовий мікс для читання в відпустці чи на відпочинку. Найцікавіші  книги на будь-який смак для кожного: від збірки поезії про війну до шпигунських романів і трилерів і книг про любов. Тут і  книги для дозвілля, пригодницькі, фантастичні та фентезі, різноманітні детективи. А чого не було на викладці, то знайшлося  в книгозбірні.  Навіть найменших читайликів, які підходили до викладки з мамами, не залишили без уваги. Хоч бібліотека  для  дорослих читачів, та і малечі знайшлися цікаві книги, які бібліотекарі з радістю подарували підростаючим  своїм читачам. Бібліотекарі інформували, заохочували, особливо молодь, до читання кращих зразків української літератури, адже популяризація української книги, в тому числі літератури рідного краю, є головним завданням нашої бібліотеки.  Зараз українська література розвивається досить стрімко, з’явилось багато цікавих молодих українських авторів, в тому числі і з числа учасників АТО і наших доблесних воїнів ЗСУ. Багато резонансних нових українських художніх творів змушують читачів в бібліотеці записуватись в чергу на їх отримання і це нас тільки радує. Найпопулярніші книги таких сучасних українських авторів: Сергій Жадан, Мирослав Дочинець, Наталя Гурницька, Оксана Забужко, Марія Матіос, Дара Корній, Макс Кідрук, Андрій Кокотюха, Ліна Костенко, Таня Литовченко, Володимир Лис, Сергій Лойко, брати Капранови, Олена Печорна, Леся Романчук, Ірен Роздобудько, Світлана Талан, Василь Шкляр, Ніна Фіалко, Міла Іванцова та інші.  Та тільки книги сучасних українських авторів заслуговують на увагу, але й книги перевірені часом і занесені до золотого фонду української класики. Місія нашої бібліотеки – кожному читачеві знайти необхідну йому книгу і кожній книзі з наших фондів знайти свого читача. Результативність заходу – 8 нових читачів, троє з яких ВПО –  перевершила   наші сподівання. Присутні  на заході ставали в чергу, щоб записатись в бібліотеку, і це нас не могло не тішити. Та і постійні користувачі бібліотеки залишили найкращі враження, адже  кожен зміг знайти собі книжку для смаку і до душі.

    До нових зустрічей в літньому проєкті  “Бібліотека в дворах”.

   Відповідальні за проведення: Ольга Кирста  та Уляна Микитюк. 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top