Книжкова виставка “Оратаї журналістської ниви” /до 80-річчя Романа Фабрики/

18 жовтня 2020 року відсвяткував свій ювілей заслужений журналіст України, член НСЖ України, почесний краєзнавець, почесний громадянин Івано-Франківська – Роман Фабрика. Народився митець у багатодітній сім’ї на радчанській співучій землі. У своїй першій книзі “Я – репортер” він пише: “скільки себе пам’ятаю – мріяв про журналістику. Я – репортер! І цим завжди пишаюся”. Усього в житті досяг своїм розумом  та наполегливою працею.  Найбільше репортер тішиться, що здійснив ще одну заповітну мрію – самотужки створив “Музей родинних професій”, аналогів якого важко знайти в Україні, а може і в світі. Мав три персональні виставки: “Америка в Галичині” та дві фотовиставки: “Кличуть у гори трембіти” і “Діти втрачених Бескидів”. Перший в Україні видав фотоальбом “Лемки: роки і долі” . Автор книг “Наодинці зі словом” та “Я – репортер”. За наполегливу працю нагороджений медаллю “Журналістська гідність”, золотою медаллю української журналістики, медаллю “За заслуги перед Прикарпаттям” та знаком “За подвижництво в культурі Прикарпаття”; визнавався дипломантом та лавреатом загальнонаціонального конкурсу “Українська мова – мова єднання”, став лавреатом обласної премії ім. Б. Бойка та міської премії ім. І. Франка.

Відзначаючи ювілей нашого краянина, працівники краєзнавчого відділу ЦБ (вул. Г. Мазепи, 1) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, 19 жовтня організували для користувачів книжкову виставку “Оратаї журналістської ниви”.  Бібліотекарі вітають ювіляра і бажають міцного здоров’я, мирного неба та рясних Господніх ласк на многії літа.

А користувачам пропонують здійснити онлайн-екскурсію музеєм “Родинних професій”, який цьогоріч відзначив 15-річчя свого створення. 

Матеріал підготували працівники відділу краєзнавства ЦБ.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top