“Козацька слава в дзеркалі тисячоліть”

2015-10-12-1262.jpg

 

12 жовтня 2015 року у бібліотеці-філії №3 (вул. Хоткевича,52а) до Дня захисника України відбулася презентація історико-краєзнавчої виставки “Козацька слава в дзеркалі тисячоліть”.

Користувачі бібліотеки познайомилися з працями відомих вчених з історії козацтва: В. Антоновича, М. Драгоманова, Д. Яворницького, О. Апанович, І.Борщака, І. Крип’якевича, Ю. Мицика, Д. Дорошенка, Н. Полонської-Василенко, В. Смолія та ін. Також на виставці було представлено Козацькі літописи, Літопис Граб’янки, Літопис Величка, Літопис Самовидця .

Особливий інтерес читачів викликали твори про українських козаків таких відомих іноземців, як Г. Боплана, П. Меріме, Ж. Шерера. Любителі художнього слова не залишилися поза увагою. На них чекало багато історично – пригодницьких романів: “Пригоди молодого лицаря” В. Будзиновського, “Іван Сірко – великий характерник “, “Іван Сірко – славетний кошовий” М. Морозенко та ін.

Зацікавились користувачі і історичними розвідками Т. Коляндрука “Загадки козацьких характерників” і “Таємниці бойових мистецтв України”.

Матеріали підготувала бібліотекар І категорії Озарко М. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top