“Конституція – правовий фундамент законності”

      З Днем Конституції !

      Вітаю Україно !

                                     Вставай! Борися до кінця,

                                     За мирне, світле, чисте небо,

      Та вільне краще майбуття!

      Не забувайте тих Героїв,

                                     Котрі пішли у небеса,

      Тих, що рятують Україну

                                     Ціною власного життя.

28  червня Україна відзначає державне свято – День Конституції . І це не просто свято, це день, коли було затверджено права і свободи громадян України. Конституція 1996 року стала важливим етапом в українському державотворенні та законотворчості, у розвитку українського суспільства. Конституція України – це не лише Закон законів, це серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. Вона увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України. Історія українських конституцій певною мірою увібрала в себе весь трагізм багатовікової боротьби українського народу за свою національну державність.

24 червня 2022 року, готуючись до відзначення Дня Конституції, працівники бібліотеки-філії № 7 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міськради провела з підопічними Івано- Франківського територіального Центру соціального обслуговування  годину правових знань “Конституція – правовий фундамент законності”.

До заходу працівники бібліотеки підготували літературно-музичну композицію “Конституція України – символ незалежної держави”, в якій знайшли відображення найважливіші історичні моменти конституційного процесу на складному і довгому шляху державотворення України. Разом із бібліотекарями присутні мали змогу прослідкувати шлях , пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції Незалежної України. Під час заходу звучав Гімн України, пісні Т.Петриненка про Україну і Молитва за Україну у виконанні українського співака Дзідзя. З присутніми завідувачка бібліотеки Васіна М.М . провела пізнавальну вікторину “Гідність людини: аспекти захисту”.

 Доповненням до заходу стала книжкова виставка “Конституція Незалежної України”, яку презентувала бібліотекар Атаманчук М.І.  

Відповідальна Атаманчук М.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top