Корисні посилання “Можливості інтеграції в суспільство”

Міжнародний день людей з інвалідністю (англ. International Day of Persons with Disabilities) — Міжнародний день ООН, встановлений резолюцією A/RES/47/3 Генеральної Асамблеї ООН 14 жовтня 1992 року, який відзначається щорічно 3 грудня.

В Україні, як і в усьому світі, проблема інтеграції осіб з інвалідністю у суспільство є однією з найактуальніших соціальних проблем. Найбільш гідним способом забезпечення соціальної рівності цієї категорії громадян є надання можливості самореалізації та досягнення ними економічної незалежності. Тому соціальна реабілітація інвалідів має за мету, перш за все, забезпечення зайнятості цієї категорії громадян. Інвалідність не перешкода для працевлаштування та активної залученості у суспільне життя.

3 грудня в бібліотеці-філії №14 МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради підготовлені корисні посилання до Міжнародного дня людей з інвалідністю. Це буклети про програми допомоги української благодійної мережі, послуги ЦНАП та безоплатної правової допомоги, а також книги, що мотивують жити повноцінним життям. Для широкого кола читачів підготовлена добірка книг української та зарубіжної літератури, в яких героями та персонажами є люди з інвалідністю.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top