Краєзнавча година “Мій маленький Париж”

У неділю, 7 травня, в рамках відзначення Дня міста, у краєзнавчому відділі ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбулася краєзнавча година “Мій маленький Париж”.

Івано-Франківськ, давній Станиславів, прекрасний Станіслав – у різні епохи свого існування місто називалося по-різному, але завжди було культурним осердям Галичини. Про це якраз йшлося на відкритому заході у Світлиці Франка. Сьогодні тут приймала гостей сама Осипа Заклинська, галицька кулінарка (1894-1972) й громадська діячка. Роль станиславівської пані виконала краєзнавиця й артистка театру “Жива Історія” Ірина Садула. 

До слова, Ірина Садула не вперше знайомить користувачів бібліотеки із родиною Заклинських і їхніми заслугами; також вона популяризує й нагадує читачам про інші маловідомі чи призабуті історичні постаті. 

Глядачі мали змогу поринути у Станиславів 30-х років минулого століття, й спостерігати за світською бесідою Осипи Заклинської й Лідії Бурачинської – редакторки (роль виконала Тетяна Зарецька) українського  жіночого часопису “Нова Хата”, що виходив з 1925 по 1939 рр. 

Працівники відділу представили відвідувачам підбірку тематичної літератури, а урочисту атмосферу Дня міста підкреслили вірші Івана Франка, які в аудіозаписі лунали з вікон бібліотеки. 

Матеріал підготувати працівники краєзнавчого відділу МЦБС.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top