Краєзнавча хвилинка “На Івана на Купала квітка щастя розквітає”

Кожна нація, кожен народ, має свої звичаї,що виробилися протягом багатьох століть і освячені віками. Свято Івана Купала одне з найбільш таємничих і магічних . Воно дісталося нам від наших предків. Купання, стрибки через вогнище, ворожіння та пошук квітучої папороті – основні атрибути цього свята. Це свято збігається з одним із найвідоміших православних свят – Різдвом Івана Предтечі.Обов’язковий атрибут – купання на сході сонця.  Вважалося, що таким чином людина змиває із себе всі захворювання та зміцнює імунітет.

 Бібліотекар розповіла  про традиції святкування цього чарівного та магічного свята біля розгорнутої тематичної полички “Традиції свого народу треба знати і поважати”.

6 липня 2023 року бібліотека-філія № 1 по роботі з дітьми Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради провела краєзнавчу хвилинку “На Івана на купала квітка щастя розквітає”. Бібліотеку відвідали учасники проекту “Особливі канікули з бібліотекою”. Цей проект очолила керівниця громадської організації “Об’єднані любов’ю” Червак Марія Володимирівна. Бібліотекар розповіла присутнім про святкування цього чарівного та магічного свята біля розгорнутої тематичної полички “Традиції свого народу треба знати і поважати”. Учасникам  проекту бібліотекарі запропонували майстер клас по виготовленню купальського віночка з кольорового паперу.

На закінчення усі присутні заспівали пісню “На Івана, на Купала”,танцювали і раділи, було цікаво, весело і пізнавально.

Відповідальні за проведення: працівники бібліотеки.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top