Краєзнавчий калейдоскоп “Івано-Франківськ: місто давнє і сучасне”

За традицією 7 травня Івано-Франківськ відзначає День міста. В ці дні у далекому 1662 році наше місто отримало Магдебурзьке право. З нагоди 359-ї річниці від дня заснування Станіславівської фортеці та в рамках Дня міста для широкого кола користувачів, 06.05.2021року, працівниками бібліотеки-філії №1 (вул. Вовчинецька, 206) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради було проведено краєзнавчий калейдоскоп “Івано-Франківськ: місто давнє і сучасне”.

Бібліотекарі запропонували користувачам провести віртуальну мандрівку старими вулицями Станіславова чотирма епохами нашого міста: погуляти вулицями міста, помилувались його архітектурою, парком, щоб захопитись неповторною красою міських краєвидів, адже саме тут живе вічна душа міста, його духовна аура. А за допомогою різноманітних книг дізнались як і за яких обставин засновано Станіславівську фортецю – ідеальну за своєю структурою та які філософські ідеї вклали магнати Потоцькі в будівництво родинного міста. Побували на площі Шептицького – духовному осередку нашого міста, ознайомилися з історією заснування міста, побачили вежу Ратуші, яка ніби рветься до неба.

Також мали змогу походити площею Ринок – місці цілком містично-історичному, адже тут відбувались основні події життя-буття Станіславова. На кілька хвилин зупинилися на невеликій площі Міцкевича, ознайомилися з історією пам’ятника видатному польському поету, що надовго застиг у бронзі і за спиною якого знаходиться теперішня філармонія. Здійснили прогулянку по центральній вулиці Івано-Франківська – Незалежності (Стометрівці), де мали можливість побачити перший в місті сквер Кратерівка (нині Вічевий майдан), бачили центр світського життя – палац Гартенбергів. А звідти попрямували на дуже милу нашому серцю вулицю Т. Шевченка, одну із найбільш затишних, по-особливому гарних артерій міста. Ця славна вулиця була однією із найдавніших, яка вела до “Діброви”. На ній свого часу були дві українські гімназії, а головне палац греко-католицького єпископа і консисторія. Ну і, звичайно, парк – одне з найкрасивіших і найзатишніших місць в нашому місті, де так полюбляють прогулюватися мешканці і гості міста, призначати романтичні побачення закохані пари…
А також для користувачів бібліотеки була запропонована краєзнавча вікторина “Чи знаєте ви історію Івано-Франківська ?”.
В читальному залі бібліотеки розгорнута краєзнавча виставка літератури Над плином двох Бистриць прозорих, красується місто моє”.

Відповідальна:  Воробчак М.Д.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top