“Крути – символ українського героїзму”

29 січня ми, українці вшановуємо події січня 1918р., коли юні захисники УНР власною кров‘ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху – бій під Крутами.

29 січня минає 105 річниця героїчного бою, що відбувся під час наступу московсько-більшовицьких військ на Київ та став символом стійкості, самопожертви та патріотизму української молоді у боротьбі за державність. Саме тоді 400 відважних юнаків- студентів і козаків «Вільного козацтва», вступивши у нерівний бій, призупинили наступ у десятеро більшої російсько- більшовицької армії.

  27 січня 2023 р. о 14.00 год. відбулася година шани «Крути – символ українського героїзму». З інформацією про ці події виступила вчитель історії Черніївського ліцею Олена Слободян.

Присутні запалили свічу пам’яті та вшанували пам‘ять героїв, замордованих під Крутами і тих, хто загинув у російсько-українській війні хвилиною мовчання). Учасники заходу переглянули кінофільм «Бій під Крутами» та ознайомилися із книжковою виставкою «Герої  Крут – для нащадків взірець».

Захід підготували: Директор БК  Майя Стефінин та зав. бібліотекою Марія Данилюк.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top