Культурний фронт “Вгору піднесімо серця!”

“Вгору піднесімо серця!” – така сакральна і водночас символічна назва збірки нарисів та оповідань від Юрка Порошинки (справжнє ім’я автора –  Юрій Манюх), яка великим тиражем була надрукована Івано-Франківським видавництвом “Лілея-НВ”.

У цій невеликій за форматом книжечці зібрано добірку розповідей зі свідчень очевидців та учасників подій, які промовисто описують важкий шлях становлення української держави. Кожна оповідь, кожне слово торкається серця і читач мимоволі поринає у думки про складну долю українських героїв, простих людей, які ціною особистого щастя та власного життя виборювали право говорити українською мовою, підтримували та зберігали давні українські звичаї і традиції, продовжували розвивати майстерність у вишитті. Адже українська вишиванка завжди була і буде яскравим прикладом ідентичності справжньої української душі. Тому варто зазначити, що навіть палітурка збірки виконана з елементами геометричного орнаменту традиційної української вишивки.

Для Івано-Франківської МЦБС автор презентував 2000 примірників з метою подальшого розповсюдження між читачами, які перебувають безпосередньо у зоні бойових дій, є активними волонтерами, а також для військовослужбовців, які знаходяться в медичних закладах на лікуванні чи реабілітації.

Адміністрація Івано-Франківської МЦБС щиро вдячна Юрію Порошинці за можливість укріплювати культурний фронт літературним словом.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top