Кіноподіум “Віддана” /#кіно заради Перемоги/

23 жовтня 2022 року в читальному залі бібліотеки-філії №14 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради в рамках Національного туру “Кіно заради Перемоги” відбувся кіноперегляд фільму “Віддана”. За сприяння Офісу Президента України Державне агентство України з питань кіно започаткувало Національний тур “Кіно заради Перемоги” на підтримку українських військових, що захищають нашу країну, та переселенців, змушених тікати від жахів війни і шукати прихисток у більш безпечних регіонах нашої країни.

Перед переглядом фільму присутні були ознайомлені з вступним словом про мету Національного туру та умови надання дозволу бібліотеці на перегляд кіно-драми “Віддана”.

Повнометражний фільм “Віддана” знятий режисеркою Христиною Сиволап за мотивами роману “Фелікс Австрія”  української письменниці Софії Андрухович. Події фільму розгортаються в кінці ХІХ століття в місті Станіславів часів Австро-Угорщини. Передана атмосфера життя і побуту різних верств населення в місті на фоні непростих відносин двох дівчат, що волею долі виросли разом та зрослись так, як два дерева між собою. За словами співавторки сценарію фільму Софії Андрухович, гасло фільму: “Кожен отримує те, що хоче. Кожен має таку любов, якої прагне”.

Учасники перегляду – вимушено переміщені особи з Херсона, Сум, Донецька та читачі нашої бібліотеки зізнались, що перегляд фільму відкрив для них інтерес до історії нашого міста та бажання прочитати книгу С.Андрухович “Фелікс Австрія”.

Відповідальна: С.П. Араджіоні.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top