Лабіринт ввічливості “Чи знаю я чарівні слова?”

Міжнародний день толерантності  запровадили у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО і тепер це свято відзначається щороку 16 листопада в усьому світі. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості, в якій йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, сексуальної орієнтації, етносу або кольору шкіри.

16.11 2021 р. працівники бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька,188) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради теж приєдналися до відзначення цього свята і  спільно з бібліотекаркою ліцею №10 та учнями 4-д класу провели лабіринт ввічливості «Чи знаю я чарівні слова?».

 Дітям розповіли історію виникнення свята, а саме: на межі ХVIII-XIX століть у Франції жив Талейран Перигор. Він відрізнявся тим, що під час правління різних урядів незмінно залишався міністром закордонних справ. Це була людина талановита в багатьох галузях, але, найбільше, – в умінні враховувати настрої оточення, шанобливо до них ставитися і при цьому зберігати свої власні принципи, прагнути до того, щоб тримати ситуацію під контролем, а не сліпо підкорятися обставинам. З ім’ям цієї людини і пов’язане поняття «толерантність».

Учням було запропоновано пройти лабіринт до слова «толерантність», а також взяти участь в конкурсі «Хто назве більше «чарівних слів».

Захід доступний і онлайн користувачам, які можуть стати учасниками відеоквесту. В ньому було запропоновано пройти лабіринт до слова «толерантність», знайти відповідність визначень до слів та розгадати ребуси.  

Працівниками бібліотеки була створена квітка, на кожному пелюстку якої відображені риси толерантності

Відповідальні Іванишин А.М., Подолецька Г.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top