“Легенда української пісні”

О Соломіє,
Час пливе,
Літами спогадів вирує,
Що твоя слава оживе,
В нові століття помандрує.
Антін Собчак

Серед видатних жінок, яких дав світовій культурі український народ, височіє постать Соломії Крушельницької.

23 вересня 2022 року виповнюється 150 років з дня народження українського соловейка – Соломії Крушельницької. До цієї дати у бібліотеці-філії № 7 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбулася музична хвиля “Легенда української пісні”. Протягом дня працівники бібліотеки ознайомили користувачів з життєвим і мистецьким шляхом нашої дзвінкоголосої землячки , яка увійшла в історію світового мистецтва. Соломія Крушельницька безмежно любила свій народ, свій край. Мистецькі успіхи відкрили перед нею двері усього світу, але вона добре закарбувала, що світ належить лише тому, хто має Батьківщину!  Де би не проходили її виступи – вона їх закінчувала співом українських пісень. 

Під час заходу у бібліотеці лунали записи українських пісень у виконанні Соломії Крушельницької. Про видатну співачку більше допоможе дізнатися книжкова виставка “Музика – то сила чарівна”. Серед книг на виставці – художньо-документальний роман Валерії Врублевської “Соломія Крушельницька” та інші книги про велику Соломію.

Іменем Соломії Крушельницької названі Львівський оперний театр, безліч вулиць, музичних шкіл по всій Україні, її життю присвячено багато документальних фільмів.

Відповідальна: Васіна М.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top