“Солов’їний голос Соломії”.

Соломія Крушельницька – видатна українська оперна співачка. В усьому музичному світі кінця ХІХ – першої половини ХХ століття була символом досконалості й неперевершеності. Її незрівняної краси лірико-драматичне сопрано діапазоном майже в три октави – воістину унікальне явище в оперному мистецтві. Ім’я великої української співачки Соломії Крушельницької стоїть серед визначних акторів і співаків ХХ століття. Її життя минало у складний час суспільних потрясінь. Народившись у Львові, який в ті часи належав до Австро-Угорської імперії, Крушельницька мала щастя виступати на великих сценах Варшави і Відня, Рима та Парижу, Буенос-Айреса і Нью-Йорка.

З нагоди 150-річчя з дня народження видатної українки 23.09.2022 року в Міському Народному домі відбувся захід “Солов’їний голос Соломії”. До уваги глядачів  був представлений фільм про видатну співачку. Присутні мали можливість насолодитись голосом самої Соломії Крушельницької, та послухати пісні у виконанні творчих працівників МНД.

Працівники бібліотеки-філії №6 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради презентували книжкову викладку “Зірка, що світить крізь століття”.

На виставці представлені книги в яких зібрані спогади та статті про Соломію Крушельницьку, пізнавальний роман-біографія Валерії Врублевської «Соломія Крушельницька», вірші Лесі Українки, присвячені видатній співачці тощо.

Відповідальні: працівники бібліотеки-філії №6.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top