«Леся Українка-дітям»

Так я буду крізь сльози сміятись
Серед лиха співати пісні
Без надії таки сподіватись
Буду жити! Геть думки сумні!

Щорічно вся Україна вшановує славетну і незабутню Лесю Українку. За сміливість думки й глибину поглядів, за громадську мужність і суворе подвижництво її називають по різному.То вона була Жанна д’Арк української поезії то дочка Прометея, то ніжна ,блакитньоока Леся і поетеса поступових ідей. Але насправді, її істенне ім’я-геніальна дочка України. Відзначаючи роковини Лесі Українки у бібліотеці філії №10 с.Вовчинець (вул.Вовчинецька 35)МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради протягом цілого дня оформлена ювілейна виставка.

Леся Українка змалку цікавилася піснями, казками, легендами.Писати почала рано .У 9 років створила перший вірш »Надія». Потім почала писати ще багато поезій, поем, драматичних творів. Леся Українка- це людина з великим серцем і розумом з героїчною силою духу.

Мабуть, немає ні одного українця, хто не знав би це ім’я. Але чи часто звертаємося ми своїм розумом і серцем  до цієї величавої постаті яка понад усе любила Україну й українців?Якій Господь дарував  так небуденний талант і силу духу …Яка, спринявши щедрі дари, від Всевишнього Творця, створила високий постамент слова й інтелекту, здатних очищувати, підносити людські душі.

Відкрити для себе Лесю Українку, ближче познайомитися з творчою діяльністю, особистим життям видатної української поетеси читачам бібліотеки пропонує виставка.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top