“Леся Українка – поетична квітка України”

«Люди й покоління – се тільки кільця в ланцюгу великім
Всесвітнього життя, а той ланцюг порватися не може»
Леся Українка

25 лютого з нагоди відзначення 152-и річчя від дня народження Лесі Українки, видатної української поетеси, громадської діячки, величезного класика української літератури у бібліотеці-філії №10 (с.Вовчинець, вул.Вовчинецька,35) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради було проведено літературну годину.

Леся Українка є однією з найвизначніших постатей України, ніжна, але сильна духом, пройнята прометеївським вогнем любові до людей. Історія світової культури, мистецтва, мабуть не знає іншої жінки, гідної такого захоплення, вселюдської шани. Поетичний геній, сталева воля, безмежна доброта і ясність розуму, зворушлива жіночність і сила духу щасливо поєдналися в її  особі.

Бібліотекар коротко розповіла присутнім про життєвий шлях поетеси, яка по собі залишила великий літературний доробок – вражаючі поеми, прозові твори, вірші, публіцистичні статті, переклади світової класики. У бібліотеці було оформлено книжкову викладку, біля якої охочі познайомилися з ліричними віршами, поемами, драматичними творами відомої поетеси.

Неоціненний творчий спадок, життєві принципи і сила духу славетної Лесі Українки завжди будуть у пам’яті кожного українця. Поетичне слово Лесі Українки – це найгостріша зброя в боротьбі за визволення нашого народу, а рівночасно, це немов євшак – зілля, що чарує своєю красою і особливим ароматом рідної України, що будять у нас найкращі почуття щирої любові до свого народу і до рідної землі.

Відповідальна за проведення – Мигович У. В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top