Літературна візитка «Нескорена українська душа»

“Хто вам сказав, що я слабка,
Що я корюся долі?
Хіба тремтить моя рука?
Чи пісня й думка кволі?”

25 лютого 2023 року виповнюється 152 роки від дня народження Лесі Українки − української поетеси, драматурга і громадської діячки, класика української літератури. 

У зв’язку з цією подією у бібліотеці-філії №2 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради 25.02.2023 року відбулася літературна візитка «Нескорена українська душа». Працівники бібліотеки ознайомили читачів з життям і творчістю Лесі Українки. Читачі декламували поезію Лесі Українки. Користувачі мали змогу взяти участь у вікторині «Життєві дороги Лесі Українки», а також переглянути літературу біля виставки «Горить зоря її поезії над краєм».   

Леся Українка – одна з найвидатніших українських митців слова. Багатогранний талант письменниці виявився в найрізноманітніших жанрах – ліриці, епосі, драмі, прозі, публіцистиці. Її творчість сповнена глибоких патріотичних почуттів до України.

Це вона, вслід за Шевченком, переконала свій народ у тому, що він може говорити й бути почутим, претендувати на визнання й славу. Це вона заново під’єднала українську культуру до засадничих цінностей європейської цивілізації.

Не дарма Іван Франко називав її “єдиним мужчиною в нашому письменстві”.

“Ні, я жива, я буду вічно жити,
я в серці маю те, що не вмирає…”

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top