“Пам’ять серця. Пам’ять сивини. Пам’ять тих, хто не прийшов з війни”

24 лютого 2023 року повномасштабним вторгненням російської армії розпочався новий етап російсько-української війни. Це – народна війна за незалежність і суверенітет України, яка триває з 2014 року. Це також війна за цивілізаційний вибір: Україна відстоює свою приналежність до європейської цивілізації.

24 лютого 2023 року, працівники бібліотеки-філії №4 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради  підготували виставку-меморіал «Пам’ять серця. Пам’ять сивини. Пам’ять тих, хто не прийшов з війни». На виставці представлені книги, матеріали, які розповідають  про героїв,  які документують і висвітлюють воєнні злочини  росії  проти об’єктів культурної спадщини, місць пам’яті, діячів культури й науки, а також публікують  матеріали, які допомагають зрозуміти війну росії проти України в історичній ретроспективі, без чого не можна повністю осмислити природу цієї агресії.

Бажаючі зможуть переглянути та ознайомитися з такими книгами:

Криштопа О., Каліновська О.  Про мертвих, живих і ненароджених. Події (не війни);
Глотов С., Глотова А. тта ін.. У вогняному кільці. Оборона Луганського аеропорту. (Хроніки);
Борці за незалежність України: 1914-1952 рр.,  2014-2021 рр.

Вклоняємось доземно українському солдату, та інші. Також було проведено флешмоб та роздано буклети «Війна, що змінила кожного».

Відповідальна за проведення – Ліктей Н.К., Тейсар С.С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top