Липневі читання в дворах

27 липня 2023 року бібліотекарі бібліотеки-філії №3 на вул. Хоткевича, 52А Івано-Франківської МЦБС департаменту культури міської ради в рамках проєкту #Бібліотека_в_дворах підготували добірку книг “Що читати в липні” та вийшли у двори, щоб ще більше мешканців нашого міста дізналися про цікаві книги, які є в нашій книгозбірні. Бібліотекарі пропонували дорослим мешканцям міста не забувати, що літній відпочинок з книгою є найкращий. А дітям радили провести літо цікаво, весело та наповнити канікули яскравими враженнями від прочитаних книг. А яке літо без історій про відчайдушні пошуки скарбів? Маленьким шукачам пригод справжньою знахідкою буде книга “Острів Скарбів” Роберта Луїса Стівенсона. Це еталон пригодницького піратського роману. Таємнича карта безлюдного острова з захованим скарбом стає причиною зловісних змов, загадкових вбивств та інших захопливих подій. У книзі є все: і солоний морський вітер, і романтика далеких мандрів, й атмосфера справжніх пригод. Також варто прочитати книжку Туве Янссон «Країна Мумі-тролів», або хоча б тільки “Небезпечне літо”. До речі, частину серії авторка писала під час російського вторгнення у Фінляндію і Другої світової війни.

Також радимо прочитати: “Митькозавр із Юрківки” Я. Стельмаха  та “Тореадори із Васюківки” В. Нестайка, “Мій друг Персі, Бофало Біл і я” У. Старка, Рея Бредбері “Літо, прощавай “. “Літо, прощавай “ – це продовження «Кульбабового вина». Зізнайтесь, ви теж скучили за чудернацькими пригодами Дуґласа Сполдінґа? Цей твір відрізняється особливою атмосферністю, легкістю, літнім теплом. І в цьому немає нічого дивного: адже в цих творах письменник ділився найпотаємнішим – своїми дитячими спогадами. Рей Бредбері пропонує людині згадати про те, що всередині кожного з нас живе дитина. Що іноді потрібно робити зупинки і дозволяти собі отримувати задоволення від життя. Щоб потім спогади зігрівали серця людей довгі роки. Не менш цікава книга Лусі Мод Монтґомері «Джейн з Пагорба Ліхтарів». Одинадцятирічна Джейн разом зі своєю мамою і суворою бабусею живуть у Торонто. Одного дня вона дізнається, що батько, якого вважала померлим, насправді живий і мешкає на Острові Святого Едварда. Переконана, що саме батько винен у розлученні з мамою, Джейн лишень під послухом відвідує його під час канікул. І власне тут, на острові, починають відбуватися незвичайні події. Це сповнена тепла повість про те, що мрії здійснюються, і про те, що в кожному з нас прихована велика сила — потрібно тільки трішки віри і любові, щоби її розпізнати. 

Дорослим радили прочитати  «Шоколад» Джоанн Харріс. Сонний спокій маленького французького містечка порушує приїзд Віан, яка вирішує відкрити тут невеличкий шоколадний магазин. Дивним чином жінка дізнається найсокровенніші бажання місцевих жителів і пропонує кожному ласощі, які змушують людей знову відчути смак життя. Однойменний голлівудський фільм режисера Лассе Халлстрема з Жюльєтт Бінош та Джонні Деппом у головних ролях номінувався на “Оскар” у п’яти категоріях і на “Золотий глобус” – у чотирьох.  Доречна для літа буде і “П’ять четвертинок апельсина” цієї ж авторки.

Літо – це така пора року, коли можна втілювати в життя божевільні плани, пригадати забуте хобі, зануритися в море пригод. Книги про захопливі мандри – те, що потрібно для літа. Можна подорожувати не виходячи з дому! (це тепер дуже на часі). Карлос Руїс Сафон з серією “Цвинтар забутих книжок”( “Тінь вітру”, “Гра янгола”, “В’язень неба”) вразить динамічним сюжетом про чари книжок, пристрастей письменників, творчих інтриг на фоні історії Іспанії 20-х – 60-х років ХХ століття. “Літні” книги можна читати: біля вікна в рожевих променях ранкової зорі з горнятком улюбленого напою,  на балконі в ніжному теплі призахідного сонця, в затінку дерев у найближчому парку, коли повіває свіжий вітерець, на килимку зі свіжоскошеної і вже трохи прив’ялої трави…

Відповідальні за проведення Озарко М. М., Даниляк Т. В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top