Презентація альманаху «Спротив» (письменники про війну)

25.07.2023 року о 15:00 год. в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) Івано-Франківської   МЦБС Департаменту культури міської ради відбулася презентація альманаху “Спротив” письменників про війну під модерацією упорядника альманаху, місцевого письменника, краєзнавця, члена Національної спілки письменників України та Національної спілки краєзнавців,  надзвичайно цікавої та багатогранної особистості, творчість якої займає вагоме місце в літературному житті Прикарпаття, Василем Івановичем Бабієм.

 Альманах «Спротив» — це трепетна українська поезія, написана від часу повномасштабного вторгнення росії (після 24 лютого 2022 року ) і до сьогодення. Ідеєю цієї книги було зібрати все найкраще, найважливіше, що постало в українській поезії за цей недовгий час. Недовгий, але дуже інтенсивний. Час, коли ми постали перед такими випробуваннями, які на нашу долю не випадали ніколи. 

Під час заходу свою поезію декламували автори альманаху. Зокрема, свої вірші прочитали: голова обласної організації Національної спілки письменників, літературний критик Євген Баран, поет та прозаїк Володимир Качкан, поет та науковець Василь Мойсишин, поет Михайло Батіг, поетка, журналістка Галина Ільєва та інші.

Філософська глибина альманаху «Спротив» не залишила байдужим нікого з присутніх. Простими і водночас зворушливими словами автори зуміли передати емоції кожного українця в цей надскладний час. Серед запрошених гостей, вже традиційно були присутніми і учасники клубу «Люди золотого віку», які  належно оцінили талант авторів. Така поезія стала своєрідною терапією, адже в продекламованих віршах кожен з учасників заходу зміг відчути і прожити свій власний біль пов’язаний з війною.

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар читального залу Зоряна Петрик.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top