Історична панорама: «Держава твориться перемогами»

28 липня  2023 року Україна вдруге відзначатиме День Української Державності. Ця памʼятна дата покликана нагадувати, що українське державотворення має понад тисячолітню традицію, а його витоки – у Руській середньовічній державі, центром якої був Київ. 

В рамках відзначення Дня Української Державності, 27 липня 2023 року о 14:00  бібліотекарі абонементу ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради,  провели історичну панораму: «Держава твориться перемогами»

Під час заходу бібліотекарка ознайомила   користувачів книгозбірні, а також всіх, хто цікавиться історією України  з історією становлення Української Державності від  часів Київської Русі до сьогодення.
Цей день  нагадує нам про тисячолітню історію державотворення нашої країни. У це свято ми вшановуємо всі етапи нашого державотворення – від Русі до сьогодення, і всіх, хто доклав зусиль, щоб Україна відбулася як держава.

Князь Володимир Великий – уособлення розбудови Русі. Прийняття у 988 році християнства стало для України цивілізаційним вибором. Русь підтримувала політичні, економічні та культурні зв’язки з більшістю європейських держав того часу.

Традиції Русі у розбудові орієнтованого на Європу культурно-релігійного простору продовжили, зокрема, Галицько-Волинське королівство, козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Держава гетьмана Павла Скоропадського, Карпатська Україна та сучасна незалежна Україна.

День Української Державності нероздільно пов’язаний із розвитком війська та військовими традиціями. Захисники нашої державності є нащадками воїнів-русичів, козаків, січових стрільців, воїнів УПА. Сучасні Збройні сили України, стримуючи агресора – Російську Федерацію, захищаючи суверенітет і незалежність України, доводять, що українці – народ-військо.

Присутні мали змогу ознайомитися із книжковою викладкою та художніми,  науковими і науково-популярними працями, в котрих розповідається історія  України та історія становлення її Державності.

Відповідальна: Зіняк М.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top