“Лунай величне наше слово”

21. 02. 2018 р. о 13:00 год. в бібліотеці-філії №13 (с. Хриплин, вул. Берегова 4в.) Івано-Франківської  МЦБС  Департаменту культури міської ради відбулася літературна сторінка “Лунай величне наше слово”, присвячена Міжнародному дню рідної мови.

Діти, присутні на заході, слухали розповідь бібліотекаря про те, як наш народ століттями боронив рідну мову, оберігав її, плекав і шанував і саме завдяки таким старанням, наша мова вижила  ставала сильнішою, яскравішою та ввійшла до трійки найкрасивіших і мелодійніших мов світу.

 А ще нашу мову розвивали та вдосконалювали українські письменники: Іван Котляревський, Тарас Шевченко, Леся Українка, Іван Франко, Олесь Гончар, Василь Стус, Ліна Костенко…

“Наша мова світанкова, ніжна, мила, колискова…”саме так про неї говорили діти на заході, а ще вони працювали з словниками, розгадували мовні ребуси та загадки, доповнювали речення, змагалися в мовних спотиканочках, головоломках та вікторинах. Переглядали кліп “Рідна мова колискова”.

На закінчення заходу завідувачка бібліотекою побажала дітям любити та гордитися рідною мовою,”бо нас світ по мові пізнає.” До уваги користувачів бібліотеки представлена книжкова виставка “О мово, музико,калино-бальзам цілющий для душі”.

 Відповідальна за захід завідувачка філії Бабій О.С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top