“Літають ваші душі в небесах, і дивлячись на нас питають: чи виведете українців із пітьми?”

У історії нашого народу є періоди, коли українська нація, дивує не лише світ, а й саму себе. Саме такими є події Революції Гідності, які відбувалися впродовж 94-х днів на Майдані Незалежності в столиці нашої країни взимку 2013-2014 р .

Героїчна відвага загиблих на протестувальників “Небесної Сотні” змінила хід історії нашого народу, відновила з небуття його козацький дух, додала впевненості для забуття приспаної волі та утвердження ідеї Євромайдану.

До вшанування пам’яті героїв Небесної Сотні 25.02.2016 р. о 14 годині в актовому залі СШ № 13 слухали учнів 8-Б та 8-В класів під орудою класних керівників Бідочко Л. І. та Маріуци У. М. відбулося дійство “Літають ваші душі в небесах, і дивлячись на нас питають: чи виведете українців із пітьми?”

Після того виступила бібліотекар б/ф № 2 Захарів О. Я., яка провела огляд літературної виставки, присвяченої Євромайдану.

Це документальні ессе та нариси: М. Андрусяка “Щит Архистратига Михаїла”, Н. Гук “Євромайдан” (звичайні герої), К. Бердинської “Теплі історії з Майдану, “Пам’яті Небесної Сотні” (вид. під орудою О. Шевченка).

Представлені також і поетичні збірки О. Букатюка “Мадонна Майдану”, Н. Мартинця “Революція гідності”.

З художніх творів презентувалися книги С. Процюка “Під крилами великої матері” та М. Рудневича “Я з Небесної Сотні”.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top