День загибелі Героя Небесної Сотні – Романа Гурика

Змиває дощ скривавлену бруківку,
Сльозами плаче траурний Майдан,
Душа загиблих йде в нову домівку,
Де сліз не буде і болю від ран…
(Н.Сокуренко)

Screenshot_325 лютого 2016 року у краєзнавчому відділі ЦБ (вул.Г.Мазепи,3) о 14. 00 год., бібліотекарі вшанували свічкою пам’яті День загибелі Героя Небесної Сотні – Романа Гурика.

Бібліотекар розповіла про трагічні події на Майдані Незалежності, коли під час революції Гідності, з 18 по 20 лютого 2014 року було поранено і розстріляно мирних українців. Їх назвали Небесною Сотнею і присвоїли їм звання Героїв України. Серед них наш земляк 19-річний студент Прикарпатського університету ім.В.Стефаника – Роман Гурик. Розповідь супроводжувалась відео-презентацією пісні “Ой, Романе, Романочку” на сл. М. Бойчука, муз. В. Домшинського у виконанні гурту “Будьмо” і Ю. Раджапової.

Учасники заходу мали змогу ознайомитись з матеріалами книжкової викладки “Душі не гаснуть! І вічно зорями світять з пітьми”.

На завершення заходу бібліотекарі і користувачі краєзнавчого відділу вшанували Героя Небесної Сотні Романа Гурика хвилиною мовчання і запалили лампадку. Хай пам’ять про нього згуртує всіх українців, дасть силу для розбудови вільної України, відновлення Миру і Злагоди на рідній землі. Тільки заради нас з вами Роман Гурик зложив свою голову на Майдані.

Відповідальні за проведення заходу Микитюк У.С., Одокій О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top