Літературна акварель “Осінь схожа на казку”

Під дубом зеленим трава-мурава.

На дубі зеленім пташина співа.

У листі лапатому грає вітрець.

Хто книжку читатиме той молодець!

(Наталя Забіла)

З давніх давен у Країні добрих сміливців, у чарівному місті з красивими вежами жили собі і працювали чотири книжкові феї. Вони були зовсім не схожі одна на одну, але всі, як одна, понад усе любили читати. Їхній зелений будиночок, який стояв в оточенні кремезних дерев та ніжних трояндових кущів, був наповнений цікавими книгами  і дитячим сміхом. Феї мали чимало обов’язків, але найважливішим їхнім завданням було знаходити найкращі, найновіші і найцікавіші книги і заповнювати ними книжкові полиці чарівного помешкання. Адже до них приходили премудрики і читайлики з усього міста аби позичити якусь гарну книжку з їхньої багатотисячної колекції. Всі жителі чарівного міста з красивими вежами знали: книжки із зеленого будиночка лікують душевні рани, роблять людей мудрішими, добрішими, додають хоробрості, а феї допомагають підібрати ту книжку, яка потрібна читайлику саме в цій ситуації.

Книжкові феї невтомно працювали майже кожного дня  і лише один день на місяць (а саме в останню середу кожного місяця) вони прибирали книжкові полиці, змітали чарівними пір’їнками пил із улюблених книжок або поралися в мальовничому саду біля будинку. Та навіть цього дня феї не зачиняли дверей свого будиночка, бо хвилювалися, що втомлений подорожній, який здолав довгий шлях аби отримати омріяну книжку, не зможе з нею зустрітися. І ось одного дня у чарівному місті з красивими вежами настала осінь…

Так може починатися казка про бібліотекарів бібліотеки-філії №3 Івано-Франківської МЦБС, які підготували для наших юних читайликів літературну акварель “Осінь схожа на казку”. Впродовж цілого дня, 7 жовтня, ми радили затишні твори, які зігріють наших книголюбів цієї осені, а також підготували добірку найкращих осінніх казок та поезій для гарного настрою.

 Ми готові допомогти вам у виборі книг не лише восени, а й у будь-яку пору року, тому чекаємо на вас із радістю в зеленому будиночку на вул. Хоткевича, 52 а.

 

Відповідальні за проведення Якимечко В., Даниляк Т.

 
Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top