Літературна мандрівка по творчості “Любов і творчість, туга і порив, відвага і вогонь самопосвяти!”

Господь, багатий нас благословив
Дарами, що нікому не відняти:
любов і творчість, туга і порив,
Відвага і вогонь самопосвяти!
Олег Ольжич
Олег Ольжич увійшов в історію української літератури як людина і поет героїчного складу, незламний борець за волю свого народу. Микола Жулинський в передмові до книги О.Ольжича «Поезія, проза» (2007) писав: «О.Ольжич – поет, археолог, культурфілософ, політичний діяч… – із величезним запізненням відкривається Україні, натхненно служити якій був покликаний історичною необхідністю здобуття незалежності для свого народу. В його особі ми маємо інтелектуала європейської респектабельності, мислителя, який розглядав і практично втілював процес відновлення державності України…».
Забути його ім’я не маємо права: це одна з найсвітліших постатей української історії. Сьогодні Олег Ольжич – поет і громадянин, сподвижник національно-державної ідеї – приходить до читача, щоб по праву зайняти гідне місце серед духовних велетнів українського народу.
07.07.2022р. в бібліотеці-філії №1 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради працівники бібліотеки провели для користувачів літературну мандрівку по творчості “Любов і творчість, туга і порив, відвага і вогонь самопосвяти!”/до 115-ї річниці від дня народження Олега Ольжича. Працівники бібліотеки акцентували на наступних виданнях: О.Ольжич «Поезія, проза» (2007), О.Ольжич «Незнаному Воякові : Заповідане живим» (1994), «Дороговказ. Поезії О.Теліги та О. Ольжича» (1994). Всім, хто цікавиться чи вивчає творчість поета варто переглянути книги «Празька поетична школа. Антологія» (2004), С. Геник «150 великих українців» (2001), «Українське Диво. Поетична антологія. Кн.2» (2005), «Українське слово. Хрестоматія української літератури та літературної критики ХХ ст. Кн.2» (1994) та ін.
Запрошуємо всіх бажаючих відвідати нашу бібліотеку та ознайомитися з творчістю Олега Ольжича, який назавжди залишиться в пам’яті нашого народу як мужній борець за самостійність, соборність і незалежність України.
Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top