Штрихи до портрета “Олег Ольжич – лицар української державності” /до 115-річчя від дня народження Олега Ольжича (О.О. Кандиби)/

“Віднайшовши героїчний життєвий ідеал, нація не боїться уже ніяких фізичних ударів.
З почуттям власного благословення на чолі, назавжди рішена на свойому шляху, в революції народжена, сучасна Україна спокійним ликом зустрічає негоди і бурі,
знаючи, що вони розвіються, а вона буде”,
– Олег Ольжич.

Олег Ольжич – один із символів українського націоналізму і один з найпотужніших українських поетів першої половини ХХ століття нерозривно пов’язаний зі Львовом. Його коротке життя вартує не одного пригодницького роману і не одного фільму чи серіалу. Його трагічна доля як символ трагедії України, з її одвічною боротьбою із зовнішнім ворогом і чварами у власному домі.

Непохитну вірність ідеї, яка палала у нього все своє життя, він довів геройською смертю. Можна по-різному ставитися до творчості Ольжича, але кожна чесна людина низько схилить голову над жертвою, яку приніс цей талановитий поет і вчений на вівтар своєї Батьківщини. 

Цьогоріч минає 115-та річниця з дня народження видатного українського поета Олега Ольжича (Кандиби). З цієї нагоди 07. 07. 2022 року працівники читального залу ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували і провели захід Олег Ольжич – лицар української  державності”, на якому вшанували пам’ять культурного та політичного діяча. Для місцевої авдиторії та гостей нашого міста була підготовлена унікальна виставка про унікальну історичну особу, адже Олег Ольжич поєднав в собі три найважливіших іпостасі: вченого-археолога, письменника-поета і культурно-політичного діяча, одного з керівників ОУН.

 Про значущість кожної з цих постатей та творчий доробок поета учасники заходу мали можливість довідатись з біографічної  листівки, яку розробила бібліотекар читального залу Зоряна Петрик. 

Захід відбувся в рамках проєкту #Бібліотека_у_дворах.

Відповідальна: бібліотекар читального залу – Зоряна Петрик.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top