Літературна мандрівка творчістю “Михайло Стельмах – художник народної долі”

… я мрію так життя прожити,
Щоб кров і піт віддать землі своїй,
Щоб у плодах мої хилились віти,
Щоб розроставсь в глибинах корінь мій.
М.Стельмах. «В твоїм грозовім полі,Україно…»

24 травня в Україні відзначають 110 років від дня народження Михайла Стельмаха.
Саме з цієї нагоди,  бібліотекарі абонементу
ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради вийшли на вулицю і запропонували своїм користувачам, жителям та гостям міста, а також людям ВПО з інших міст, які тимчасово проживають в Івано-Франківську, літературну мандрівку творчістю «Михайло Стельмах – художник народної долі».

Користувачі бібліотеки, а також всі, хто просто в цей день проходив вулицею Короля Данила,  мав можливість ознайомитись з  життєвим та творчий шляхом письменника, послухати його найвідоміші поетичні твори та ознайомитись із добіркою книг із фондів книгозбірні.
До літературної прогулянки творами запросили на вулиці – при бібліотечному просторі абонементу ЦБ. Бібліотекарка, презентуючи письменника та його твори підкреслила, що талановита людина – талановита у всьому. Це ті слова, які можуть повністю охарактеризувати Михайла Стельмаха. Поет, драматург, письменник, журналіст, упорядник, сценарист – Стельмах постійно експериментував і розвивався  у цьому. Як результат – десятки збірок, п’єси, сценарії, романи, дитяча література і, головне, незгасаюча пам’ять вже багатьох поколінь…

Михайло Стельмах – один із найяскравіших знавців багатств української мови. Жанровий і тематичний діапазон його творчості досить широкий, художня палітра різнобарвна і приваблива. Своїми поезіями, оповіданнями, повістями й романами він підніс рідне слово до високих вершин в українському письменстві ХХ століття. Завдяки цьому митець відбив глибинні площини народного життя, визначальні ознаки української ментальності, змалював типові народні характери… У цьому світі йде гостра боротьба правди й кривди, утверджується добро й заперечується зло. У його художньому світі земля і людина посідає центральне місце, це вісь, навколо якої обертається цикл його романів.
Також бібліотекар, користуючись нагодою, запросила  учасників на четвергову літературну вітальню в рамках проєкту “Бібліотека в дії” – літературну зустріч з івано-франківською письменницею Марією Ткачівською, яка відбудеться уже цього четверга о 15:00 в мистецькому просторі “Підземний Перехід Ваґабундо”. 

Відповідальна: Кирста О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top