Літературна мандрівка “Чарівний світ казок Шарля Перро”

Немає у світі людини, яка би хоч раз в житті не мандрувала Чарівною Країною Казок.

З нагоди 395-річчя французького письменника, критика, основоположника жанру літературної казки Ш. Перро працівниками бібліотеки-філії №6 МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради в рамках проекту «Зимові канікули в бібліотеці» була проведена літературна мандрівка «Чарівний світ казок Шарля Перро».

Мандруючи світом казки діти із захопленням слухали розповідь бібліотекарки про одного з найвідоміших казкарів світу Шарля Перро.

Народився майбутній казкар у Франції, в Парижі 12 січня 1628 року і, кажуть, закричав так, що його було чути в кінці кварталу, – нехай, мовляв, усі дізнаються про його появу на світ.

У Шарля було п’ять братів: Жан, П’єр, Клод, Ніколя і Франсуа. Шарль і Франсуа були близнюками. Та прожив брат-близнюк Шарля недовго: всього шість місяців.

Перші казки Шарль почув від прислуги та няні. Полюбив їх з дитинства і навіть дорослим слухав їх з величезним задоволенням. Їх сюжети були навіяні французьким фольклором – середньовічними історіями про благородних лицарів, хоробрих принців і лихих чаклунів. Увівши жанр казки у літературу, Перро зумів донести чудові традиції усної народної творчості до сучасних поколінь.

Цікаво, що писати казки Шарль Перро почав аж у 68 років. Славу авторові приніс збірник «Казки матусі Гусині».

Дітям було запропоновано прослухати в відеозаписі бібліотекарки Христини Бакіної казку «Химерні бажання» після чого взяли участь у вікторині «Герої казок Ш. Перро.

Присутні мали змогу переглянути ряд книжкових видань з тематичної виставки, які користуються попитом у маленьких користувачів бібліотеки. Це «Попелюшка», «Синю бороду», «Кота в чоботях», «Сплячу красуню». «Червона шапочка» і інші.

Відповідальна – Бакіна Х.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top