Хвилина єднання “Соборна сила України”

Щороку, 22 січня, в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки Україна відзначає День Соборності.105 років тому – 22 січня 1918 року – Українська Народна Республіка проголосила незалежність і боролася за право бути “самостійною, ні від кого незалежною, вільною.” Так розпорядилась історія , що протягом багатьох століть розвитку Україна не мала власної державності і єдиної території. Українські землі в різні періоди належали багатьом державам: найбільше росії, Литві, Речі Посполитій, а потім Польщі, Австро- Угорщині, а згодом Румунії та Чехословаччині.
20.01.2023 року в бібліотеці-філії №5 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготовлено і проведено хвилину єднання “Соборна сила України”. В затишній та теплій бібліотеці, користувачі слухали розповіді бібліотекарів про історію Дня Соборності України, про Акт злуки, про проведення Всеукраїнської естафети єднання. А ще бібліотекар провела пізнавальну вікторину присвячену цій даті. Користувачі із захопленням розглядали книги, які представлені на книжковій виставці.
Навіть зараз, в нелегкі часи для нашої Батьківщини , ми не перестанемо вірити, що територіальна цілісність України, навіки залишиться непорушною. Адже вона скріпила борців минулого століття і тих, хто і зараз веде боротьбу з ворогом, який посягнув на цілісність нашої держави.

“Природним правом є визволятися від гноблення і трудитися, аби повернути те, що несправедливістю та переважною силою було забрано”, – П.Орлик.
Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top