Літературна подорож “Не для слави, а для людей”

16.02.2016 р. о 14.00 працівники краєзнавчого відділу (вул.Г.Мазепи,3) запропонували присутнім літературну подорож “Не для слави, а для людей” (До дня відкриття музею Л.Мартовича в його селі Торговиця Городенківського р-н).

Літературно-меморіальний музей Леся Мартовича засновано до 100-річчя з дня народження письменника (1971р.). Яскрава, багатогранна сатира Леся Мартовича -це цінний матеріал для характеристики політики, культури й загальної атмосфери в Австро-Угорській монархії.

Безсмертні творіння сатирика назавжди увійшли в золотий фонд нашої культури. Письменник жив і творив за девізом :” Не для слави, а для людей”.

В експозиції представлені макет хати, в якій народився сатирик, селянський одяг його батьків. Численні фотографії, особисті речі родичів письменника, спогади односельців розповідають про дитинство Л.Мартовича. Експонується матрикул Л.Мартовича, виданий Віденським університетом в 1902 р., який засвідчує, що він там навчався.

Присутні мали змогу відвідати музей завдяки сучасним технологіям, переглянути тематичну полицю”Вічно житимуть постаті “Покутської трійці “.

Матеріал підготувала бібліотекар відділу краєзнавства Микитюк У.С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top