Літературна імпреза “Царівна української літератури”

25 лютого 1871 р. в Новограді-Волинському народилася велика українська поетеса Леся Українка – це літературний псевдонім, а насправді –Лариса Петрівна Косач. ЇЇ називають геніальною дочкою українського народу, красою і гордістю нації, духовним вождем української інтелігенції. Вона посідає гідне місце серед великих і безсмертних мужів, таких як Гомер, Данте, Шекспір, Гете, Пушкін і Шевченко, Бетховен і Чайковський, Мікеланджело і Рембрандт.

З нагоди відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки в бібліотеці-філії №6 (вул. Вовчинецька, 188), МЦБС, Департаменту культури, Івано-Франківської міської ради відбулася літературна імпреза під час якої читачі мали можливість переглянути відеоролик про життя і творчість великої українки, та познайомитись з книгами які представлені на книжковій виставці «Талант і мужність славетної дочки України». Пропонуємо звернути увагу на книги Лесі Українки :«Горить моє серце», «На крилах пісень», «Нехай мої струни лунають…», «Квітка на долоні вічності» та т інші. ЇЇ творчість сповнена глибокої пристрасті, ніжної душевності, щирої любові до рідної землі.

Леся – неповторна. Її життя  – це подвиг митця, один з тих подвигів, що підносять людину в очах сучасників, роблять її зіркою в очах нащадків.

Відповідальна Іванишин А.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top