Літературне віконце “У кожній його казці мудрості перлина”

“Діти повинні жити у світі краси, гри, казки, музики, малюнка, фантазії, творчості.”
(В. Сухомлинський)

    28 вересня 2023 року відзначаємо 105 річницю від дня народження Василя Олександровича Сухомлинського – талановитого педагога, публіциста, письменника, поета, великого гуманіста.  У його палкому серці жила велика доброта та любов до  всього світу, він не лише навчав, а й прищеплював кожній дитині найкращі людські якості: виховував доброту, чуйність, людяність, патріотизм, любов до батьків, до рідної землі – бо його серце було віддане дітям.

З нагоди річниці від дня народження письменника в бібліотеці-філії №13 (с.Хриплин, вул. Берегова 4в) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся літературний захід “У кожній його казці мудрості перлина”. На  захід прийшли третьокласники Хриплинського ліцею разом з своєю  вчителькою Сапаровою Н.П. та Солтисік У.П.  Бібліотекарка розповіла дітям про життєвий шлях письменника та педагога, ознайомила учнів з найцікавішими його творами для дітей:  –  це поетичні, щирі, дотепні, з глибоким підтекстом казки, притчі та оповідання. Вони пройняті любов’ю до дитини, до рідного краю, вчать доброзичливості, поваги до старших, відповідальності за свої вчинки. А ще дітям були зачитані  Мудрі вислови та настанови від В.Сухомлинського, які на сьогодні не втратили своєї цінності та актуальності.

За оповіданнями письменника учням була запропонована гра:

  • Скажи людині “Доброго дня”
  • “Додай словечко”та “Дві цукерки”.

На завершення заходу бібліотекарка побажала учням частіше відвідувати бібліотеку, робити добрі і корисні справи, читати твори Василя Сухомлинського і знаходити в них відповіді на запитання, які їх турбують.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top