Літературний вітраж “Щедра Франкова криниця”

  Іван Франко – мов дух стихії,

                                                                     Що творить в нас і серед нас,

                                                                     Що будить сили молодії,

                                                                     Руйнує зло, живить надії

                                                                     На Україні в лютий час!

                                                                               Микола Вороний

Важко знайти у світовій культурі людину такого безмежного діапазону як Іван Франко. Поет, прозаїк, драматург, перекладач, літературознавець, журналіст, етнограф, видавець, філософ, мовознавець, економіст, історик, один з найвизначніших політиків Галичини ХІХ – початку ХХ ст.

27 серпня 2020 року виповнюється 164 роки з дня народження видатного письменника, вченого, громадського діяча. З цієї нагоди працівники бібліотеки-філії №7 (вул. Дністровська 22) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради організували літературний вітраж “Щедра Франкова криниця”, де представили увазі користувачів бібліотеки різноманітну палітру творів про життя і творчість Івана Франка, адже його життєвий і творчий шлях не один раз досліджувався і описувався митцями, а також твори класичної української літератури. Творчий доробок Івана Франка налічує кілька тисяч творів загальним обсягом понад 100 томів українською, німецькою, польською, болгарською та іншими мовами. Він залишив нащадкам цілу духовну скарбницю, повну перлин мудрості і словесної краси.

Літуратурний вітраж експонувався у бібліотеці-філії №7 з 20 по 27 серпня 2020 року і дав змогу користувачам ще раз доторкнутися і сьогодні актуальної, і популярної творчості велета духу і слова – Івана Франка.

Відповідальна за проведення – Васіна М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top