Літературний глобус “Книги з присмаком солоного бризу”

«Море сьогодні тихе. Ліниве, немов мертве.
Межа між морем і небом на видноколі розмита й нечітка, це іноді мене спантеличує.
Я ліпше розумію, хто я, коли повітря й вода виразно розділені,
коли я бачу між ними перепони й рубежі, коли знаю, де я, а де — ні,
коли бачу, де саме моє місце».
Гальфдан В. Фрайгов “Любий Габріелю”

Море та морська стихія здавна вабить поетів та письменників і часто виступає у їхніх творах символом нескінченності пізнання, незвіданих таємниць, сили, мужності та відважного протистояння смертельним небезпекам. 

Тому ми, бібліотекарки бібліотеки-філії №3 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради 1 липня вийшли у франківські двори поблизу нашої книгозбірні і провели настроєвий Літературний глобус “Книги з присмаком солоного бризу”. Взяли із собою чимало цікавих книжок, в яких море – місце розгортання подій, персонаж або настрій.  Ці твори перенесуть вас на спекотні узбережжя різних країн та континентів, познайомлять з неймовірними літературними героями і налаштують на потрібний настрій.

Наприклад, події повісті-притчі американського письменника Ернеста Гемінґвея «Старий і море» про старого рибалку Сантьяго та його боротьбу з гігантською рибиною, що стала найбільшою здобиччю у його житті, відбуваються на Кубі.

Роман «Любий Ґабріелю» Гальфдана В. Фрайгова перенесе вас на краєчок землі, на узбережжя дикого острова, від якого аж до самої Америки простирається Північно-Атлантичний океан. А де відбувається “Дике літо в Криму” Зірки Мензатюк, зрозуміло із самої назви. 

Не втрачайте жодної миті довгоочікуваної відпустки, ловіть хвилю літнього читання, яке залишить приємні спогади та асоціації на увесь наступний рік.

Відповідальні за проведення: всі працівники.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top