Майстер-клас “Якщо книги – кораблі думок, то закладки – це компас”

Літо – чудова пора канікул та відпочинку, а ще безліч всього  прекрасного, яке створив Господь для нас. Нікуди не поспішаючи, можна насолоджуватись читанням книг, цікавими іграми, походами в гори, в ліс, відвідуванням бібліотеки. А в бібліотеці – книжковий рай, приємна прохолода, затишок, настільні ігри, спілкування з друзями, різноманітні заходи та цікаві майстер-класи.

Саме такий майстер- клас  по виготовленню книжкових закладок “Якщо книги – кораблі думок, то закладки – це компас” відбувся 1.07.2023 в бібліотеці-філії №13 (с.Хриплин, вул. Берегова 4в) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради.

Бібліотекарка запропонувала дітям зробити власноруч закладки для своїх книжок. Працювали в техніці орігамі. Поєднавши контрастні кольори паперу, діти виготовляли  креативні закладки у формі олівця, пір’їни, сердечка, мордочки звірят.  Створення оригінальних закладок власноруч – це цікаво, захопливо та весело.

А ще діти дізналися, що перші закладки з’явилися одночасно з появою самої книжки. Вони були зі шкіри, пізніше – із тканини та міцного паперу. Яких тільки закладок не виготовляли – шовкові, вишиті, з різними  символами та прикрасами. Згодом були закладки зі стрічки, тасьми, яку прикріплювали  до книжки.

Учасники майстер-класу отримали задоволення від своєї роботи. Їхні закладки вийшли веселі та барвисті. Розміщуй закладку в книжку та радій новій подружці, яка затишно “примостилася” на сторінці.

Відповідальна за захід – Бабій О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top