«У лабіринті етикету»

Слово «етикет» походить від назви карток, «етикеток», які роздавали всім гостям під час вишуканих прийомів у короля Людовика XIV. На цих картках були написані правила поведінки. З цього часу етикет сприймається не просто як стандарт поведінки, а як певний ритуал спілкування.

Етикет – це встановлений порядок поведінки людей у суспільстві, знати який необхідно кожному. В основі етикету лежить ввічливість, порядність, людяність, доброта – повага до себе та до інших.  Саме про це і говорили з дітьми працівники бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька,188) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради під час бібліотечного вікенду «У лабіринті етикету», який відбувся 2.07.2023 року на прибібліотечній території в рамках проекту «Бібліотека в дворах».

Під час заходу повторили правила ввічливості, згадали усім відомі чарівні слова, закріпили як потрібно себе поводити в гостях, в транспорті, та обговорили різні життєві ситуації, пригадали прислів’я та приказки. І звичайно почитали книги, які розповідають та спонукають думати про правила поведінки у різних життєвих сферах. Серед прочитаних були твори В. Сухомлинського, К. Сімпсон-Джілс «Етикет справжньої леді», «Абетка дружби», «Повна енциклопедія етикету».

Відповідальні – працівники бібліотеки.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top