Літературний колаж: “Берегиня українського Духу”

Screenshot_225 лютого 2016 року виповнюється 145 років від дня народження Лесі Українки (Лариси Петрівни Косач -​Квітки) видатної української письменниці, поетеси, перекладача, громадської діячки.

24 лютого 2016 року, в бібліотеці-філії №4 (вул. Коновальця, 132-А), 0 14 годині було проведено літературний колаж “Берегиня українського Духу”.

Леся Українка палко любила свій край, «рідний куточок»— волинське Полісся. Про це можна дізнатись, читаючи вірш «Вечірня година», присвячений коханій мамі. Поезія ця нагадує «Садок вишневий коло хати» Тараса Шевченка. І в цьому, і в наступному вірші «У маленькій хатинці, у тихім садочку» відчуваємо ніжну мамину ласку і тепло. Про те, як вишеньки-черешеньки «перехитрили» діточок, що то рвуть їх ще зеленими, ви прочитаєте у віршику «Вишеньки».

Поетеса була людиною особливої мужності. Героїчно долала вона невиліковну хворобу, багато працювала. Не завжди в природі і в житті людини весела весна, «літо краснеє». Надходить сльотлива, похмура осінь з холодними вітрами й дощами, зима люта снігом і кригою вкриває землю. Та у віршах «Літо краснеє минуло», «Мамо, іде вже зима», «Співець» Леся Українка вчить нас перемагати всі труднощі, завжди залишатися вірними своїй Батьківщині.

Користувачі бібліотеки-філії №4 Дутчак Роман, Гаврилюк Іванна, Моцний Степан не тільки чудово прочитали улюблені вірші поетеси, але і безпомилково дали відповідь на питання про життєво-творчий шлях Лесі Українки.

Також, була підготовлена чудова викладка літератури “Вічно зелений сад поезії Лесі Українки”

Захід підготували і провели Ліктей Н.К та Тейсар С.С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top