Літературний колаж “Свято Івана-Купала в художній літературі”

Івана Купала одне з найбільш таємничих і магічних свят, що дісталося нам від наших пращурів. Свої витоки свято Івана Купала, або Іванів день бере ще з часів язичництва. Спочатку цей день був присвячений язичницькому богу Купалі. Але після християнізації Київської Русі назва цього дня доповнилася ім’ям Іоанна Хрестителя (Предтечі), день народження якого збігався з купальським святом. Свято Купала відбувалося саме в період, коли сонце приходило до зеніту – найвище піднімалося над землею, давало найбільше тепла і світла, виявляло свою найвищу чудодійну силу для рослинного і тваринного світу та для людини.

7.07.2022 р. працівники бібліотеки-філії №6 МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради, щоб показати красу і неповторність цього магічного свята природи й популяризувати купальські обряди за допомогою книг,   провели захід –  літературний колаж «Свято Івана-Купала в художній літературі».

В бібліотеці була оформлена книжкова виставка «Ніч, коли папороть цвіте». Бібліотекарки познайомили читачів з представленою літературою. Розповіли про культуру побуту українського народу, познайомили з історією виникнення свята Івана Купала, пов’язаними з цим днем звичаями, обрядами, прикметами, повір’ями та традиціями святкування.

Для кращого ознайомлення з літературою на цю  тему, створили відеопрезентацію «Купальська магія на сторінках української книги».

Відповідальні працівники бібліотеки-філії №6 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top