Фестивалю “Купальська ніч”: майстер-клас

Івана Купала – одне з найбільш містичних та чарівних літніх свят. Його відзначають у ніч перед святом Івана Хрестителя з 6 на 7 липня. 

Атмосфера цього свята дуже колоритна та загадкова, адже дійство відбувається ввечері та вночі біля води та вогню. Вважалося, що за допомогою саме цих стихій відбувається очищення.

6 липня 2022 року центральна бібліотека для дітей Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, традиційно щороку, долучилася до фестивалю «Купальська ніч», що проходив на літній естраді парку імені Т.Г.Шевченка. На дітей, що прийшли в цей день до парку з батьками, чекав майстер-клас по виготовленню купальського віночка з кольорового паперу.

Модулі барвистих квітів, метеликів, різнокольорові стрічки та обручі – все це притягувало увагу дітлахів та заохочувало до створення віночка-прикраси, який можна як прикрасу одягнути на голову, або прикрасити ним свою оселю. За роботою бібліотекарі розмовляли з дітьми, розказували про традиції цього свята, згадували народні легенди та перекази про купальську ніч, про чарівну силу віночка зробленого власноруч.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top