Літературний навігатор “Підказки мудрої Сови”

28.03.2023 року в читальному залі бібліотеки-філії №14 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради проведено літературний навігатор «Підказки мудрої Сови». Оглядаючи сучасну підліткову літературу та її авторів, читачі ознайомились із дуже цікавими книгами. В кожній з них захопливі сюжети, яскраві герої, роздуми, а також реалістичні події. Всі бажаючі могли обрати книгу на власний смак. Обговорюючи прочитані книги, користувачі ділилися власними переживаннями за головних героїв, різних подій та ситуацій. Найцікавіші пропонуємо прочитати:
Йоанна Ягелло. Щоденник Черепушки
Головна героїня Амелія любить свою родину, навіть нудного тата й нестерпну старшу сестру (з її легкої руки Амелію прозивають Черепушкою),  друзів, книжки з бібліотеки, канікули. Але найбільша любов – це собаки. Великі й маленькі, породисті й безпородні, гавкучі й тихенькі. Тому про свою любов до песиків, як і про все, що відбувається  в школі й удома  записує в щоденнику. Скажете, що вести щоденники немодно? Що зараз ведуть тільки блоги? А от і ні!
Йоанна Ягелло. Шоколад із чилі
Вам доводилося куштувати шоколад із чилі, де солодкий смак поєднується з гіркотою? Саме його нагадує життя 17-річної Лінки, яка щойно вступила до омріяного ліцею. Вона відшукала давно втрачену сестру й нарешті розібралася у своїх почуттях до Адріана. Здається, перед нею чудове майбутнє. Проте не все так рожево. На навчання Лінці доведеться заробляти, мама не в стані сплатити за дорогий приватний ліцей, стосунки із сестрою теж не завжди ідеальні.  Проте на неї чекає неприємний сюрприз. Кохання не завжди мусить бути солодким, як молочний шоколад? Може, воно нагадує шоколад із чилі.

Дуже хороші книжки для підлітків у жанрі фантастики. «Хроніки Нарнії» — серія із семи фентезійних творів, події в яких розгортаються в чарівній країні Нарнії.

Головні персонажі — двоє братів і дві сестри — знаходять таємний прохід у шафі, який виводить їх у казкову країну. Дивно, але серед місцевих побутує пророцтво, нібито саме вони можуть урятувати Нарнію від чарів злої чаклунки.

Запрошуємо всіх бажаючих для прочитання цікавих книжок.
Відповідальна за проведення Засєдко Р.О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top