Голосне читання казок «Казка вголос»

У чарівний світ казок дитина потрапляє в самому ранньому віці. Слухаючи їх, малюк, немов по сходах, йде по життю і залишається з нею назавжди. З дитячої казки починається його знайомство зі світом літератури, з миром людських взаємин і з навколишнім світом в цілому. 

Діти і казка – нероздільні, вони створені одне для одного. Казки навчають, проповідують мудрість, виховують в дітях кращі людські риси: добро, справедливість, мужність, любов до своєї країни.

28.03.2023 року в бібліотеці-філії №1 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради з маленькими користувачами бібліотеки відбулося голосне читання казок «Казка вголос», приурочене до Всеукраїнського тижня дитячого читання  . Маленьким читайликам бібліотекарі розробили книжкову викладку «Казки – нетлінна скарбниця мудрості і краси», на якій розмістили збірки народних казок найвідоміших українських та зарубіжних авторів з барвистим оформленням. Яскраві казки з чудовими малюнками допоможуть дітям легко, граючись, навчитися читати, рахувати, думати та міркувати.

На заході маленькі користувачі зачитували уривки зі своїх улюблених казок, ділилися враженнями від прочитаного. На прикладах казкових персонажів діти мали змогу збагнути складний світ людських взаємин, навчитися відрізняти добро від зла, а також здійснювати гарні вчинки.

З учасниками заходу бібліотекарі провели міні-вікторину  «В гостях у казки». Діти з великим задоволенням, цікаво та дотепно відповідали на питання казкової вікторини. Метою заходу було перевірити рівень обізнаності дітей з усною народною творчістю, розширити коло читацьких інтересів та привити дітям любов до книги та читання.

Відповідальна за проведення: Поприч С.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top