Літературний портрет ”Ольга Дучимінська: корона і вінок терновий”

Ольга-Олександра Дучимінська (Решетилович) – українська письменниця, перекладачка , журналістка, народна вчителька, культурно-освітня діячка, організаторка жіночого руху в Галичині, дослідниця фольклору… І велика Патріотка рідної землі, Жінка, яка без перебільшення, належить до Героїнь світу. Життєвий шлях, довжиною у 105( !!!) земних літ – вражає, дивує, надихає…

8 червня 2023 року о 14:00 бібліотекарки абонементу ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради провели для своїх користувачів  літературний портрет ” Ольга Дучимінська: корона і вінок терновий”, з нагоди  140-ї річниці  від дня народження письменниці-страдниці, яка зазнала багато знущань в совєтських  концтаборах і тюрмах, але  не втратила людської гідності.

Бібліотекарка ознайомила присутніх з життєвим і творчим шляхом письменниці, та з її книгами із фондів  книгозбірні.
Особливу увагу звернули на повістину “Еті”, написану Ольгою Дучимінською в 1945 році про геноцид євреїв, яка не сподобалась новій владі. Їй запропонували написати твір про те, як українські націоналісти під час війни нищили євреїв, грабували і вбивали своїх людей. Вона відмовилась. 

Присутні мали можливість детальніше ознайомитись з цим твором, переглянувши  відео. Учасники заходу з цікавістю слухали живе слово, обговорювали події описані в творі, також вони зачитували поезію і  уривки прозових творів нескореної письменниці, знайомились з друкованою продукцією бібліотеки –  листівкою- персоналією”.

Журналістка Галина Івліва звернула увагу на журналістську діяльність Ольги Дучимінської. 

Приємною несподіванкою стали квіти принесені для письменниці.

Бібліотекарі запросили всіх до  подальшого читання творів цієї непересічної постаті та книг про неї, адже Ольга Дучимінська вартує того, щоб про неї знали ширше і більше.

Відповідальна за підготовку і проведення заходу – Кирста О. М.; технічний супровід – Микитюк У.С.
Підготовка листівок – Зіняк М.В.
Відповідальна за друк листівок – Кирста О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top