Літературний портрет “Син покуття Василь Стефаник”

Screenshot_413.05. 2016 р. в бібліотеці-філії №5 (вул. Галицька, 100) проведено із студентами та дорослими літературний портрет “Син покуття Василь Стефаник”, приурочений 145-річчю з дня народження українського письменника з с. Русів, що на Івано-Франківщині.

Присутні довідалися цікаві історії з життя талановитого новеліста. Зокрема: про родовід Стефаників (прадід був козаком); коханих жінок; посла Галичини в австрійському сеймі, який відстоював інтереси простого селянства, правду про голодомор; про неопубліковану поетичну прозу; про дітей Василя Семеновича, один з яких, Кирило, був директором літературного музею в с.Русів. Поступово вимальовується портрет елегантної, співчутливої, дисциплінованої особистості, здебільшого схильної до смутку, “поета розпуки”.

Для бажаючих проведено вікторину-тест, завдяки якій присутні уточнювали почуте з літературного портрета. Разом з цим відвідувачі переглянули тематичну виставку ”Письменник європейської слави”. Читачів зацікавили такі книги: С.Процюк “Троянда ритуального болю” (серії “Автографи часу”, “Життя видатних дітей”), В.Стефаник “Камінний хрест”, статті Григорія та Ростислава Чопиків про В.Стефаника (журнал “Усе для школи” вип.3).

Захід підготували і провели Козак-Дидич М., Українець С., Тріщук Є.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top