Літературні жмурки “Знайди героя казки”

06.09.2022 року в бібліотеку-філію №13 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради завітали дітки, бо їх запросила до себе на гостину добра, мудра, чарівна  і справедлива казка. 

Казка, яка прийшла до нас із сивої давнини, яка передавалася з уст в уста і була доступна всім: і дорослим і малим. Споконвіку через казку український народ передавав нащадкам свою мудрість та життєвий досвід. 

 

Барвиста, яскрава, надзвичайно цікава та повчальна казка, її любили і будуть любити наші дітки, бо саме з  казок діти зможуть пізнати та зрозуміти різницю між добром і злом, навчитися поважати дорослих та батьків, бути доброзичливими та співчутливими.   І сьогоднішній захід показав, що наші дітки добре знайомі з золотою колекцією найкращих українських казок, а ще й добре знають казкову спадщину Братів Грімм, казки Ганса Крістіана Андерсена, Шарля Перро, Редьярда Кіплінга. Діти охоче брали участь у веселій казковій вікторині, відгадували віршовані загадки, пізнавали з опису, голосу та есемесок казкових персонажів, відгадували з якої вони казки,  розплутували казкові небилиці, самі складали казки та малювали до них малюнки. А ще дітки розповідали казочки, які їм перед сном читають батьки.  На завершення заходу бібліотекарка побажала дітям читати та вивчати казки, переказувати їх, “нехай вони ідуть по світу, нехай живуть серед нас і після нас, хай виховують синів і дочок нашої землі, нашого народу…”

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top