Літературні поради “Що читати цієї весни”

  Весна — це безперечно найкраща пора для читання, втім, як і всі інші пори року)). І все ж, погодьтеся, коли оживає природа, день стає довшим, а в повітрі відчувається весняний легіт, кожен книголюб прагне життєствердних книжкових історій про любов, красу, вірність, людяність та інші важливі цінності. А як чекаємо на весну ми, – бібліотекарі! Ми наводимо лад на книжкових полицях, і знаходимо для вас справжні скарби із нашого фонду для атмосферного читання навесні. 1 березня 2024 року бібліотекарі бібліотеки-філії №3 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури  міської ради, підготували та провели літературні поради “Що читати цієї весни”. Також ми пропонуємо вам переглянути тематичну відеопрезентацію на нашому ютуб каналі за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=7ZwutV2ER5w

Цього разу до нашої добірки потрапили ось такі книжечки:

Джеймс Бовен “Вуличний кіт на ім’я Боб”

Дебютна біографічна повість британського автора Джеймса Бовена, написана у співавторстві із відомим біографом Гаррі Дженкінсом. Ця історія сталася в Лондоні, хоч могла трапитися в будь-якому сучасному великому місті. Два випадкові знайомі — вуличний музикант Джеймс і вуличний рудий кіт Боб — стають друзями на все життя і дарують один одному надію на щастя.

Делія Овенс “Там, де співають раки”

Роман американської письменниці Делії Оуенс, написаний у 2018 році. Він очолював бестселери 2019 року за версією New York Times Fiction та 2020 року за версією New York Times Fiction протягом 32 тижнів поспіль. На кінець лютого 2022 року книга провела 150 тижнів у списку бестселерів. Історія розповідає про дві тимчасові лінії, які повільно переплітаються. Перша часова лінія описує життя та пригоди молодої дівчини на ім’я Кайя. Вона зростає в ізоляції в болотах Північної Кароліни в проміжку між 1952 та 1969 роками. Друга часова лінія розповідає про розслідування гаданого вбивства Чейза Ендрюса, місцевої знаменитості з Барклі-Коув, вигаданого міста у прибережній частині Північної Кароліни.

Ернест Гемінґвей, «Свято, яке завжди з тобою» – гімн молодості та радості на тлі історій із життя Гемінґвея в Парижі. У книзі автор ділиться своїми враженнями про події та людей, яких зустрічає в Парижі. В основному, це представники творчої інтелігенції – письменники, художники.

 

Стівен Кінг “Казка”

Сімнадцятирічний Чарлі Рід, який дитиною втратив матір, однак навчився давати собі раду, ще й доглядати за батьком-алкоголіком, порятував відлюдькуватого сусіда Говарда Боудітча та найнявся до нього на роботу. Саме там хлопець знайшов собі вірного друга — собаку Радар. І це була б звичайнісінька історія, якби не загадковий сарай біля будинку містера Боудітча, зсередини якого час від часу долинають дивні звуки… У який світ потрапить Чарлі через виявлений у сараї портал і проти якого зла йому доведеться боротися? Ідея цієї «казки», як і будь-якої іншої, напрочуд проста й очевидна: будь добрим і відважним, герою, любов здатна подолати все, навіть у найтемніші часи…

Ольга Кобилянська “Царівна”

Ніжна душею бунтарка, яка жила на зламі епох, країн і світів. Майстерна мисткиня, яка словами малювала чарівні пейзажі й влучні психологічні портрети. Це Ольга Кобилянська — письменниця, яка підписувала твори власним ім’ям за часів, коли її колеги ховалися за псевдонімами. Якщо вам хочеться зупинитися й відпочити душею чи набратися сил для руху вперед — саме її повість “Царівна” зможе вас надихнути. Героїня твору —  сирота Наталя Веркович —  жива, рішуча, волелюбна, — поділиться з вами світлом своєї душі і допоможе розгорнути крила, щоб летіти до мрії.

Іван Нечуй-Левицький “Хмари”

Герої повісті — студенти, а з часом — професори Київської духовної академії та університету, їхні діти. Зі сторінок книги постають яскраві картини їхнього повсякденного життя: навчання, мрії, зустрічі, вечірки, дискусії, танці, залицяння, одруження тощо. Повість приваблює динамічним сюжетом, колоритною мовою, блискучим знан­ням народних звичаїв, мальовничими описами Києва та інших куточків України, вірою героїв у майбутнє і дає можливість читачеві краще зорієнтуватися в історії України, зблизька побачити, як і чим жила молодь того часу.

Кеннет Грехем “Вітер у верболозі”

Історія про пригоди Крота, пана Жаба, Видри, Борсука та Щура понад століття зачаровує дітей і дорослих у всьому світі. Одного разу Кріт виходить зі своєї затишної домівки під землею та потрапляє в чудовий світ, де панує весна, свіже повітря та прохолода від річки. Пан Кріт заводить собі друзів і насолоджується життям. На друзів чекають кумедні, щасливі, а іноді й сумні історії. Але перешкоди, які траплятимуться на шляху друзів, подолають щирість, чесність, довіра, підтримка і турбота.

Джулія Дональдсон, Аксель Шеффлер “Груффало. Весняними та літніми стежками”

Завдяки стікербуку діти зможуть стати вірними напарниками симпатичного чудовиська  Ґруффала в дослідженні природи. З книжкою вони будуть пізнавати весняний та літній навколишній світ, а також тварин і рослин, які в ньому мешкають. З яскравими наліпками робити це весело та захопливо! Крім того, книжка містить багато різноманітних ігор, цікавих фактів і допитливих завдань. Їх можна виконувати як самотужки, так і з друзями, а також з батьками.

Квіткова антологія 

Букет найкращої української поезії про квіти. Тарас Шевченко, Іван Франко, Леся Українка, Богдан-Ігор Антонич, Олександр Олесь, Павло Тичина, Микола Вінграновський, Василь Голобородько, Василь Герасим’юк, Юрій Андрухович, Богдана Матіяш… Книжка, з якою приємно бути. Не змарнуйте цю весну на марудні справи, а знайдіть трохи часу, щоб поринути в історію, свіжу, наче весняний вітер, і прекрасну, наче спів пташок.

Відповідальні всі працівники

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top